Geschiedenis

MTC Mariahout, opgericht op 2 april 1979, maakt momenteel een periode van bloei door.

Veelal oudere leden die de hoofdmoot van het bestand uit maken, worden aangevuld met mensen van onder de vijftig.

Ze worden aangetrokken door de activiteiten die door de Mariahoutse club worden georganiseerd.

Zo is er vrijwel om het weekend wel een rit in de buurt waar in wisselende samenstelling door de leden aan wordt deelgenomen.

Er wordt steevast om negen uur op zondagmorgen verzameld voor clubhuis De Pelgrim. Soms wordt ter plaatse besloten wat het doel van de tocht zal worden.

Maar even vaak is al van te voren per computer een toertocht rond gemaild die door de liefhebbers is gedownload.

Het motorrijden in groepsverband geeft een duidelijke meerwaarde aan de activiteit. Gezamenlijk rijden in kleine groepjes van een man of vier, vijf en allemaal koffie drinken op hetzelfde terras onderweg om ervaringen uit te wisselen.

In het activiteitenbestand van MTC Mariahout zitten een aantal vaste waarden die jaarlijks terug keren.

Zo wordt het seizoen steevast geopend met de Monsterrit, een lang weekend toeren voor de kilometervreters. Er wordt zeker 1200 kilometer weggegast tijdens deze trip. Veelal ergens in een Duits middelgebergte of de Vogezen. En als de weergoden er niet zoveel zin in hebben wordt het een pittige opgave om het weekend te volbrengen.

De Eierrit met Pasen en de Pelgrimsrit tijdens het Pinksterweekend staan ook open voor niet leden.

Deze ritten voeren steeds door het Brabantse land.

In juni staat elk jaar een grote reis op het programma, weliswaar niet als een specifieke organisatie van MTC, maar omdat de organisatoren en een groot aantal deelnemers uit onze gelederen komen, mag het hier toch niet onvermeld blijven.

Zo werden al een aantal Alpenlanden en het oosten en zuiden van Duitsland doorkruist.

Het eerste weekend van september wordt al jarenlang ingevuld met wat simpelweg het Motorweekend heet. Met een mannetje en vrouwtje of vijftig richting Eifel en Moezel, leuk hotel, eindje rijden, hapje eten en een glaasje drinken en dat drie dagen lang.

Het Gouden Blad, zo genoemd naar de kleur van het lover begin oktober. Andermaal richting Ardennen, Luxemburg en Duitsland.

Behalve het Motorweekend staan de andere meerdaagse ritten open voor introducees die tegen een geringe meerprijs kennis kunnen maken met onze club en de ongedwongen sfeer en de kameraadschap die er bij horen.

Door het jaar heen zijn er nog wat activiteiten voor de aanhang die geen motor rijdt maar toch bij MTC betrokken wil blijven. We doelen dan op een fietstocht ook voor niet leden of een speurtocht uiteraard.

Tijdens de wintermaanden, als veel motoren onder een laken in de schuur staan, worden er steevast cursussen (navigatie, vro ) en presentaties gegeven, deels om de kennis onder de leden te vergroten maar ook om ons te vermaken en zelfs tijdens deze stille periode de binding met de motor te onderhouden.

Reacties zijn gesloten.